Search

Blog

3 Tips voor duurzaam ondernemen

Bij het nadenken over duurzaam ondernemen komen drie zeer belangrijke onderwerpen naar voren: gemeenschap ondersteunen, goed advies verlenen aan de klanten en ecologie. Als het om de eerste twee gaat, geloof ik sterk in het idee dat je maar zo goed bent als je laatste handeling. Je kunt vandaag nog steeds een geweldig bedrijf hebben, maar als je een negatieve invloed hebt op het milieu door het productieproces of de verzending, dan wordt je in hoge mate gezien als iemand die geen interesse heeft in het milieu en zijn impact hierop. Aan de andere kant zijn de meesten van ons het erover eens, dat als iets een duurzame waarde heeft, het een goed idee is, wat je ook doet. Daarom waardeer ik duurzaam ondernemerschap - je mag dingen doen die je graag doet en tegelijkertijd een positieve impact hebben op de wereld om je heen.

 

Een andere reden waarom ik van duurzaam ondernemerschap houd, is omdat het zo gemakkelijk is om hiermee te beginnen. Meestal komt dat doordat de tools beschikbaar en betaalbaar zijn. Met een paar honderd euro en een beetje werk, kan je gemakkelijk aan de slag met het maken van je eigen duurzame producten van gerecyclede materialen. Het beste van dit alles: als je eenmaal aan de slag bent, zul je merken dat je lokale producenten kunt steunen en je ecologische voetafdruk nog verder kan verkleinen. Het blijft zeer belangrijk om de klant goed advies te verlenen. Als duurzame ondernemer is het ook uw taak om uw klanten in een duurzame richting te sturen, hen aan te sporen om, net als u, duurzame keuzes te maken. 

 

Als het gaat om duurzaam ondernemerschap, is het beste advies dat ik u kan geven, te investeren in middelen die u zullen helpen bij het produceren en/of verkopen van duurzame producten en het minimaliseren van uw ecologische voetafdruk. Ga op zoek naar lokale producenten die verkopen aan uw regio, koop bij hen in en steun hen. Koop dus lokaal!  Investeer zo mee in uw toekomst en de toekomst van de lokale producenten. Nog belangrijker, probeer te investeren in programma's en trainingen die u zullen helpen uw ecologische voetafdruk nog verder te verkleinen en een nog betere impact te hebben op het milieu en het leven van de toekomstige generaties.

 

Samenvattend:
- Koop lokaal producten in, steun lokale producenten
- Ga op zoek naar manieren om de ecologische voetafdruk van uw onderneming te verkleinen
- Spoor klanten aan om duurzamere keuzes te maken

No comments yet

Deel onze content en zorg zo voor een betere wereld