Search

Blog

Duurzaam ondernemen, wat is het?

Er is een toenemende vraag naar duurzame ondernemingen. In een samenleving gericht op het beschermen van het milieu, gaan de consumenten op zoek naar bedrijven die geen gebruikmaken van schadelijke chemicaliën, afvalstoffen, of vervuilende fabrieken. Helaas, veel van de "groene" businessmogelijkheden gaan vaak niet samen met andere prioriteiten in de samenleving. Om te leren wat de voordelen en nadelen van een duurzame onderneming zijn, moeten we kijken naar de definitie, de voordelen en nadelen, en hoe zij van invloed zijn op uw bedrijf en de planeet.

Een duurzame onderneming is een onderneming die bezig is met het realiseren van winst, rekening houdend met het verbeteren van het milieu en sociale omstandigheden. Dit omvat niet alleen wat deze onderneming doet (van de goederen of diensten die u levert), maar ook hoe ze dit doet (hoe u werkt). De volgende factoren zijn de belangrijkste voordelen van duurzaam ondernemen: verbetering van de energie en het behoud van water, minder afval, minder uitstoot en een verbeterde klant-en werknemerstevredenheid. Uiteraard zijn dit slechts enkele voordelen, er zijn er nog zo veel meer.

Echter, het grootste voordeel van een duurzame business is dat ze een positieve impact hebben op het milieu. Omdat bedrijven minder middelen gebruiken, veroorzaken ze minder schade aan het milieu dan traditionele bedrijven. Consumenten voelen zich beter wanneer ze weten dat je stappen onderneemt om het milieu te beschermen. Consumenten gaan de onderneming meer waarderen, omdat deze onderneming efficiënter is een wilt bouwen aan een “groene” toekomst. Deze bedrijven zijn de toekomst, omdat ze zich ervan bewust zijn welke impact ze hebben op het milieu. Ze willen eveneens consumenten ertoe inspireren om duurzamere keuzes te maken. Het is een vicieuze cirkel: De onderneming is groener, de consument is groener met een gezondere planeet als resultaat.

 

 

De toekomst? Lokaal aankopen, uw geld lokaal “investeren” en vooral duurzamere keuzes maken. Dit is niet alleen goed voor de lokale handelaars, ook voor de mensen om je heen en de toekomstige generaties.

 

#daandeelt #steundelokalehandelaar #KeepMoneyLocal

No comments yet

Deel onze content en zorg zo voor een betere wereld