Search

Blog

Nu online winkelen in populariteit toeneemt en het internet zich heeft ontwikkeld tot iets dat een 'Global Village' wordt genoemd, is het nodig om te winkelen zonder verpakking. Er zijn veel redenen waarom dit wenselijk is, één daarvan is voor ons milieu. Online winkelen en een positieve impact op het milieu, gaan niet samen. Wat is een mogelijke oplossing? Online aankopen doen bij een lokale ecologische winkel, die voornamelijk in bulk verkoopt. In bulk verkoopt, wat is dat precies? Dit zijn winkels die ervoor gekozen hebben om goederen in het groot aan te kopen en te verkopen aan hun klanten in bulk. Jij kan kiezen uit hun assortiment aan producten, in jouw herbruikbare verpakkingen doen en eventueel afwegen aan de kassa. Op die manier zorg je bij elke aankoop voor een positieve impact op het milieu.

Waar kan je deze winkels vinden? In de Stad Bree kan je een bezoek brengen aan Eco On My mind of ‘T Kruidenhuys (‘T Kruidenhuys verkoopt thee in bulk, stelt deze ook voor u samen). In onze provinciehoofdstad, kan je een bezoek brengen aan Klinder.  


Het webhostingpakket werd gekozen, de website werd ontwikkeld. Nu is het tijd voor de volgende stap: Het kiezen van een goede, duidelijke en leuke domeinnaam.

Hoe kies je een domeinnaam? Uw domeinnaam is uw eerste indruk op internet. Het adres van uw website is het eerste dat uw bezoekers te zien krijgen. Een goede domeinnaam wekt een blijvende en positieve indruk, terwijl een slechte domeinnaam je bezoekers de andere kant op stuurt.

Hoe kies je een geweldige domeinnaam? De meest populaire domeinnamen zijn domeinnamen die sleutelzinnen of sleutelwoorden bevatten. Trefwoorden zijn samengesteld uit specifieke woorden waarnaar uw klanten zoeken wanneer ze op het internet op zoek zijn naar een product of dienst.

Hoe kies je een trefwoord in je URL? Met Facebook kunt u nu een aangepaste URL met koppeltekens maken. Koppeltekens zijn toegestaan omdat u hierdoor beter kunt scoren voor uw sleutelwoorden in de SERP. Met de URL-maker van Facebook kun je ook je zoekwoorden in je URL opnemen met een plus- of minteken. Dus als u wilt scoren bij de beste sociale netwerksites, vergeet dan niet om koppeltekens aan uw URL's toe te voegen.

Kies een merkbare domeinnaam? Een merkbare domeinnaam is er een die gebruikers gemakkelijk kunnen onthouden. Als u bijvoorbeeld babyproducten verkoopt en uw producten met uw merknaam of logo laat vermelden, weten uw potentiële klanten wat ze kunnen verwachten als ze uw site zien.

 


In mijn vorig blogbericht had ik het over Webhosting en waar eventueel de addertjes onder het gras zitten. De eerste twee stappen bij het opzetten van een website zijn: kiezen van een goede domeinnaam en het bepalen van een goede webhostingprovider. De volgende stap is het laten ontwikkelen van uw webdesign.  

Een korte blik op enkele van de laatste trends in webdesign. Een paar jaar geleden was het nog heel gemakkelijk om goede webdesign software te vinden. Er waren maar een paar namen op de markt die je kon vertrouwen: SitePoint, ZenCart, Wysiwyg, enz. Tegenwoordig is de situatie compleet veranderd. Er zijn de afgelopen jaren zo veel nieuwe webdesignbedrijven bijgekomen dat het moeilijk is om de juiste te kiezen. Hier is een korte gids voor enkele van de nieuwste webdesignbedrijven die de moeite waard zijn om mee samen te werken:

Een website laten ontwikkelen door een professionele webdesigner en zelf aanpassingen kunnen doen? Dan kan ik u een Content Management Systeem aanbevelen (kortweg: CMS). Hiermee kunt u de volledige levenscyclus van uw webcontent beheren. Een goed content Management Systeem bevat alle functionaliteit die nodig is om uw webpagina's, blogberichten, persberichten en meer te beheren, publiceren, doorzoeken en behouden. Een Content management systeem bevat geavanceerde functies zoals real-time samenwerking, integratie van sociale media, workflowintegratie, uitgebreide rapportgeneratie en nog veel meer. Een aantal webdesigners zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van een template (het design van jouw website) voor een Content Management Systeem (zoals Wordpress, Joomla, Drupal, Prestashop, …).

Realtime-strategie bepalen met de nieuwste technieken. De volgende stap om succes te garanderen, is ervoor te zorgen dat uw webpagina's altijd zichtbaar zijn. Een manier om dit te bereiken is door gebruik te maken van een real-time strategie en het volgen van de inzichten van uw webpagina’s. Deze webontwerptechniek laat u onmiddellijk weten welke webpagina's het populairst zijn, welke worden bijgewerkt, wat verkeer genereert, wat de meest bekeken artikelen of video's zijn, … . Met het inhoudbeheersysteem kunt u ook statistieken krijgen zoals de hitratio, de gemiddelde tijd op de site, het bouncepercentage, de conversieratio's, de gebruikte trefwoorden en zelfs welke van uw pagina's niet genoeg verkeer ontvangen. Met andere woorden: Welke pagina’s werken goed en welke niet. Welke moet je nog aanpassen?

Samenvattend:

-      Vergelijk de prijzen van de verschillende webdesigners (vraag offertes op)

-      Welke diensten kan een webdesigner u aanbieden (Zoekmachine-optimalisatie, schrijven van webteksten, bloggen in opdracht, …)

-      Webdesigner die templates ontwikkelt voor een Content Management Systeem

Heeft u nog vragen? Stel ze mij gerust. Ik geef u graag advies!

 

#daandeelt #StartYourBusiness #SteunDeLokaleHandelaar #SEO #Webdesign

 

 


In veel van de hostingrecensies die ik op het World Wide Web heb gelezen, is er iets dat mij opvalt. De grootste factor die bepaalt hoeveel webhosting kost, is de hoeveelheid schijfruimte die nodig is. Als je een grote hoeveelheid schijfruimte nodig hebt, ga je veel meer betalen dan iemand met een kleine hoeveelheid schijfruimte. Zelfs als u een shared webhostingaccount heeft, is het vaak dat de hoeveelheid schijfruimte groter is dan de hoeveelheid bandbreedte die aan de gebruikers wordt geboden.

Een goede webhostingprovider biedt in principe veel verschillende grote uitgaande servers aan die met het web zijn verbonden. Normaal gezien is dat ook 24/24 en 7/7. Als je de nodige kennis op zak hebt, is het ook mogelijk om thuis jouw eigen website op jouw eigen server te laten draaien. Als je echt een idee wilt krijgen van de prijsklasse van verschillende bedrijven, bekijk dan de maandelijkse abonnementsprijzen (zonder kortingen) en de bijbehorende extra’s (gratis domeinnaam voor één jaar, of voor de gehele looptijd van jouw pakket).

De andere belangrijke factor die de prijs van webhostingaccounts beïnvloedt, is het niveau van ondersteuning dat wordt geboden door de hostingproviders. Hoewel sommige van de grote bedrijven zoals Amazon duizenden dollars aan gratis hulp bieden aan nieuwe klanten die meer willen weten over hoe de webservers werken, bieden de meeste beheerde WordPress-hostingbedrijven slechts beperkte ondersteuning aan nieuwe klanten en rekenen ze meestal een maandelijks bedrag voor onbeperkte toegang tot hun ondersteunend personeel. Sommige van de beheerde hostingbedrijven, zoals HostGator, brengen niets in rekening voor hun beheerde WordPress-hosting. Hostgater brengt in feite kosten in rekening voor hun configuratiescherm, wat essentieel is als u controle wilt hebben over uw hostingaccount. Dit is waar de echte prijs van managed webhosting in het spel komt: als je geen verstand hebt van enig aspect van beheerde WordPress-hosting, dan ga je veel geld uitgeven om erover te leren.

Samenvattend:

·      Vergelijk de prijzen van de verschillende hostingbedrijven (per maand, zonder kortingen).

·      Probeer ook rekening te houden met de andere extra’s: Gratis domeinnaam, gratis SSL-certificaat (beveiligde verbinding: extra rankingfactor voor Google, extra beveiliging van gegevens)

·      Vraag raad aan anderen

·      Koop ook hier lokaal: kies voor een Belgische webhostingprovider

 

 

 


Er is een toenemende vraag naar duurzame ondernemingen. In een samenleving gericht op het beschermen van het milieu, gaan de consumenten op zoek naar bedrijven die geen gebruikmaken van schadelijke chemicaliën, afvalstoffen, of vervuilende fabrieken. Helaas, veel van de "groene" businessmogelijkheden gaan vaak niet samen met andere prioriteiten in de samenleving. Om te leren wat de voordelen en nadelen van een duurzame onderneming zijn, moeten we kijken naar de definitie, de voordelen en nadelen, en hoe zij van invloed zijn op uw bedrijf en de planeet.

Een duurzame onderneming is een onderneming die bezig is met het realiseren van winst, rekening houdend met het verbeteren van het milieu en sociale omstandigheden. Dit omvat niet alleen wat deze onderneming doet (van de goederen of diensten die u levert), maar ook hoe ze dit doet (hoe u werkt). De volgende factoren zijn de belangrijkste voordelen van duurzaam ondernemen: verbetering van de energie en het behoud van water, minder afval, minder uitstoot en een verbeterde klant-en werknemerstevredenheid. Uiteraard zijn dit slechts enkele voordelen, er zijn er nog zo veel meer.

Echter, het grootste voordeel van een duurzame business is dat ze een positieve impact hebben op het milieu. Omdat bedrijven minder middelen gebruiken, veroorzaken ze minder schade aan het milieu dan traditionele bedrijven. Consumenten voelen zich beter wanneer ze weten dat je stappen onderneemt om het milieu te beschermen. Consumenten gaan de onderneming meer waarderen, omdat deze onderneming efficiënter is een wilt bouwen aan een “groene” toekomst. Deze bedrijven zijn de toekomst, omdat ze zich ervan bewust zijn welke impact ze hebben op het milieu. Ze willen eveneens consumenten ertoe inspireren om duurzamere keuzes te maken. Het is een vicieuze cirkel: De onderneming is groener, de consument is groener met een gezondere planeet als resultaat.

 

 

De toekomst? Lokaal aankopen, uw geld lokaal “investeren” en vooral duurzamere keuzes maken. Dit is niet alleen goed voor de lokale handelaars, ook voor de mensen om je heen en de toekomstige generaties.

 

#daandeelt #steundelokalehandelaar #KeepMoneyLocal


Deel onze content en zorg zo voor een betere wereld