Hosting - Daan Deelt

De complete gids voor betaalbare webhosting voor iedereen

De evolutie van webhosting, een korte geschiedenis

Webhosting is het proces van het leveren van serverruimte, bandbreedte en gegevensoverdracht voor websites en diensten. In de begindagen van het internet werd webhosting verzorgd door één bedrijf dat een centrale service zou bieden aan al haar klanten.

In 1998 veranderde het businessmodel van single-provider naar multi-provider. Dit is het moment waarop bedrijven begonnen met het aanbieden van webhosting als een service aan hun klanten.

In 2002 was er een grote verschuiving in de manier waarop webhosting werd geleverd met de komst van cloud computing. Dankzij cloud-computing konden bedrijven hun gegevens op externe servers opslaan in plaats van op hun eigen servers. Dit zorgde ook voor meer opslagruimte en betere prestaties, evenals toegang tot nieuwere technologieën die op dat moment niet beschikbaar waren. Cloud-computing leidde ook tot een toename van de concurrentie, met prijsdalingen als gevolg.

Wat zijn de kenmerken van goedkope en betaalbare webhosting?

Er zijn een aantal functies die goedkope en betaalbare webhosting van elkaar zal onderscheiden. De eerste factor is de prijs. Een goedkoop en betaalbaar webhostingpakket kost minder dan een duur pakket.

Het tweede kenmerk is de kwaliteit van de dienstverlening. Hoe goedkoper het webhostingpakket, hoe lager de kwaliteit van de dienstverlening. Er zijn echter ook enkele uitzonderingen op deze regel.

De derde functie is klantenondersteuning. Sommige bedrijven bieden 24-uurs klantenondersteuning voor hun klanten, terwijl andere deze alleen tijdens werkuren of op specifieke dagen van de week bieden. Goedkope en betaalbare webhostingproviders hebben meestal minder opties voor klantenondersteuning dan hun concurrenten in het duurdere segment. Daarnaast hebben ze meer opties op het gebied van serverlocaties en datacenterlocaties, omdat ze niet zoveel geld hoeven uit te geven aan dit aspect van hun bedrijf.

Welk webhostingbedrijf kan ik aanraden?

Er zijn veel verschillende hostingbedrijven om uit te kiezen, dus het kan moeilijk zijn om te weten welke het beste bij uw behoeften past.

Het eerste dat u moet doen, is bepalen hoeveel ruimte en bandbreedte u nodig heeft. Hoe meer ruimte en bandbreedte u nodig heeft, hoe groter en duurder het webhostingpakket zal zijn.

Bepaal vervolgens welke functies het belangrijkst zijn voor uw bedrijf. Sommige functies die belangrijk kunnen zijn, zijn onder meer: klantenondersteuning, beveiligingsfuncties, hulpprogramma’s voor het bouwen van sites, e-mailaccounts en domeinnaamregistratie.

Ik kan je alvast enkele hostingbedrijven van harte aanbevelen:

Heb je zelf vragen met betrekking tot dit onderwerp? Heb je hulp nodig met het beheer van jouw website? Laat het ons weten en wij helpen je zo snel mogelijk verder. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *