Kerstmis - Daan Deelt

De echte kerstgedachte

Wat is de echte kerstgedachte?

We zouden graag denken dat de kerstsfeer is wat we normaal gesproken waarnemen. Het is een evenement met een sfeer van geluk en vreugde dat zich elk jaar in december over de hele wereld verspreidt. Maar staan we er ooit bij stil wat de kerststemming werkelijk betekent? Laten we, om een antwoord op deze vraag te vinden, eerst kijken naar de oorsprong ervan.

Het woord “Kerstmis” komt van een Griekse uitdrukking die “mis van Christus” betekent. De oorspronkelijke betekenis van Kerstmis was gerelateerd aan het opstaan van Christus uit zijn dood, maar in de loop van de tijd is het versmolten tot een feestdag gericht op drie dingen: familie, vrienden en cadeautjes. Maar zoals je kunt zien aan deze korte geschiedenisles, is er veel meer aan de hand dan alleen aardappelsalade eten en vrolijk zijn.

Steun een goed doel met Kerstmis

Er zijn zoveel redenen om met Kerstmis een goed doel te steunen.

Je zou geld kunnen doneren, je zou cadeaus kunnen kopen voor de minder bedeelden, je zou je tijd kunnen besteden – de lijst gaat maar door.

Maar waarom wachten tot kerst? We hebben allemaal meer dan genoeg mogelijkheden om ook in de loop van het jaar iets terug te doen! Wanneer heb je voor het laatst bloed gedoneerd of meegeholpen in een gaarkeuken? Teruggeven is altijd beter dan dingen kopen!

Zo steunt Daan Deelt doorheen het jaar enkele lokale en regionale goede doelen, om op zijn beurt een klein lichtpuntje te zijn.

Enkele goede doelen en vzw’s uit de stad Bree:

Een echte aanrader om te kijken

Heb je in het weekend nog wat tijd over en beschik je over een Netflix-account? Dan kan ik je alvast de film “De familie Claus” aanbevelen. Deze film neemt je mee naar het ware verhaal van Kerstmis. Waar draait Kerstmis precies om? Dé aanrader voor het hele gezin.

Koop je cadeau lokaal

Ben je nog op zoek naar een origineel cadeau? Aarzel dan zeker niet om ook de lokale handelaars een kans te geven. Bij de lokale handelaar krijg je het advies dat je nodig hebt, de nodige ondersteuning en gaat dit alles ervoor zorgen dat jij het leukste/origineelste cadeau zal hebben.

Woon je in de omgeving van de Stad Bree? Dan kan je een bezoek brengen aan enkele “Vrienden van Daan Deelt”:

  • Boetiek Amaï (hippe/stijlvolle dameskleding)
  • MIE (kinderkleding)
  • Magnifique (Dames- en kinderkleding)
  • Studio Thien (gepersonaliseerde fotocadeaus/accessoires/fotoreportages)
  • Turbo Modelcars (alles voor de modelauto-liefhebber)
  • Eco On My Mind (Alles voor de milieubewuste personen onder ons)

Heb je na al dat shoppen honger gekregen? Breng dan een bezoek aan Ine Broodjesbar & Koffiekletz.

Wil je de “Vrienden van Daan Deelt” beter leren kennen? Bezoek dan onze “Daan Deelt”-pagina.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *