Gezonde voeding - Daan Deelt

De gezondheidsvoordelen van het kopen van lokale producten

Wat zijn de voordelen van het kopen van lokale producten?

Er zijn veel voordelen aan het kopen van lokale producten. Meestal is het voedsel gezonder, omdat het niet zwaar wordt behandeld/geen groot behandelingsproces dient te ondergaan. Het kopen van lokale producten gaat ook onze lokale economie een boost geven. Dit is dus niet alleen goed voor jouw gezondheid, maar ook voor de lokale producenten en telers.

Gezondheidsvoordelen

Biologische producten zijn de toekomst van voedsel. Het gebrek aan pesticiden, conserveermiddelen en andere chemicaliën in biologische producten, betekent dat u voedingsmiddelen consumeert die niet alleen beter zijn voor u, maar ook voor het milieu. Biologische landbouw is ook veel duurzamer dan conventionele landbouw, omdat het afhankelijk is van vruchtwisseling om bodemvoedingsstoffen te gebruiken in plaats van kunstmest.

Door zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven, zijn wij ook in staat om een positievere impact te hebben op het milieu en de eigen gezondheid. Producten die minder behandelingen ondergingen, zijn immers gezonder.

Verse producten koop je bij lokale producenten en telers

U kunt verse producten kopen bij lokale producenten en telers. Woon je dicht bij een landbouwer, vraag dan eens of hij enkele producten verkoopt in een winkeltje. Zo heb je in de Stad Bree bijvoorbeeld enkele hoevewinkels, waaronder Pannenbakkershof en Bio-Hoeve het Eikelenhof (Neerglabbeek).

Koop je in de supermarkt regelmatig blauwe bessen? Breng dan zeker een bezoek aan Blauwe Bessen Schrijnwerkers te Gruitrode (Oudsbergen). Uiteraard kan je ook altijd een beroep doen op jouw lokale groentewinkel.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *