Kinderen in armoede

Een leuke verjaardag voor een kind in armoede

Waarom verjaardagen belangrijk zijn voor kinderen in armoede

Verjaardagen zijn belangrijk voor kinderen in armoede omdat het hen hoop op een betere toekomst kan geven. Het is een dag om te vieren, gelukkig te zijn en je geliefd te voelen. Verjaardagen zijn een kans voor kinderen om hun zorgen te vergeten en zich te concentreren op de goede dingen in het leven. Hierbij een klein stappenplan om te zorgen voor een onvergetelijke dag.

1. zorg voor leuke uitnodigingen

Een verjaardag kan enkel van start gaan, indien er ook mensen zijn uitgenodigd voor het leukste feestje van het jaar. Je kan als ouder uiteraard jouw creativiteit gebruiken om leuke uitnodigingen te maken. Maar wat doe je als je hier geen geld voor hebt? Dan koop je “simpele” kaarten of bel je hun ouders op. Jouw zoon/dochter gaat zich op die manier “minderwaardig” voelen, iets wat je als ouder zeker niet wilt.

2. Zorg voor een traktatie voor hun klasgenoten

Bij verjaardagen krijg je meestal een kleine traktatie (op het einde van de dag). Heel vaak is dit snoepgoed of een klein cadeautje. Voor ouders die het wat minder breed hebben, hoort dit vaak niet tot de mogelijkheden.

3. Bak een lekkere verjaardagtaart/cake

Om de jarige pas echt in de bloemen te zetten, heb je een taart/cake nodig met de nodige kaarsen en cijfers. Hier kan je als ouder ook terug creatief om de hoek komen en zelf een taart/cake bakken. Trouwens ook een hele leuke activiteit om samen met de jarige te doen, om op die manier de band tussen ouder en kind te versterken.

4. Zorg voor een onvergetelijke dag en geef ze een leuke cadeau

Wat hoort er naast de voorgaande dingen nog bij een verjaardag? Juist ja, een cadeau. Afhankelijk van de interesses van je kind, kan dat heel goedkoop of juist heel duur zijn. Van een poppen en soldaten tot een springkasteel of trampoline. Het kan alle kanten uit gaan. Voor ouders die het financieel moeilijker hebben, zit een cadeau niet altijd in de mogelijkheden.

Voor ieder kind een leuke verjaardag, dankzij vzw ‘T Kietelt uit Bree

Als ouder wil je, in iedere situatie, jouw kind alle mogelijkheden en kansen bieden. Je wilt ervoor zorgen dat jouw kind gelukkig en gezond is. Om ouders in financiële moeilijkheden toch de kans te geven om hun kind een leuke verjaardag te geven, heeft Mark Breemans zijn vzw opgericht. ‘T Kietelt vzw zorgt ervoor dat ieder kind toch een leuke verjaardag heeft. Zijn vzw zorgt namelijk voor alle bovenstaande items, waardoor jij als ouder minder kopzorgen hebt en hier zelf van kan genieten.

Wil jij vzw ‘T Kietelt ondersteunen/helpen? Lijkt het je leuk om verjaardagsdozen mee in te pakken en een lach te toveren op het gezicht van een kind? Neem dan een kijkje op hun website of neem contact op met Mark.

p.s.: Wist je dat deze vzw sinds kort een nieuw onderkomen gekregen heeft in het centrum van de Stad Bree? Breng hen ook daar zeker een bezoekje en krijg een blik achter de schermen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *