Webhosting - Daan Deelt

Enkele vereisten voor het opstarten van een professionele website

Bij het opstarten van een website, komen een aantal dingen om de hoek kijken. Naast een leuk en praktisch webdesign heb je nog andere dingen nodig. Dit kom je allemaal te weten in deze blog.

Domeinnaam en webhostingprovider

Domeinnamen zijn de unieke identiteit van een website. Dit is het eerste dat een bezoeker ziet wanneer hij uw site betreedt of wanneer hij naar uw site zoekt op Google.

De domeinnaam moet gemakkelijk te onthouden zijn, liefst in één woord, maximaal 63 tekens lang zijn en in de nog verkrijgbaar zijn in het domeinnaamregister. Daarnaast mag het niet te technisch of te kort zijn en mag het geen spaties of symbolen bevatten.

Naast een goede domeinnaam, die naar jouw website verwijst, dien je eveneens gebruik te maken van een webhostingprovider. Webhostingproviders bieden een plek om domeininformatie online op te slaan, zodat deze 24/7 toegankelijk is voor iedereen met een internetverbinding. Het is een plaats die je iedere maand huurt en die je tijdens die bepaalde maand volledig ter uwer beschikking krijgt om uw websitebestanden en e-mails in op te slaan.

Om uw website online te laten schitteren en ervoor te zorgen dat bezoekers niet lang moeten wachten, passen steeds meer webhostingproviders het principe van browsercaching toe. Door deze techniek toe te passen, zal de laadtijd van uw website aanzienlijk verbeteren, alsook uw bandbreedtegebruik minimaliseren. U doet er dus goed aan om het World Wide Web af te zoeken en op zoek te gaan naar de perfecte webhostingpartner!

Zelf aan te passen website door een Content Management Systeem

Een contentmanagementsysteem is een systeem waarmee een organisatie, bedrijf of persoon alle content op een website kan beheren. In het verleden gebeurde dit door de HTML-code van de pagina te updaten. Tegenwoordig zijn er CMS-systemen ontwikkeld die gebruikers een grafische interface bieden om inhoud van de website bij te werken of volledig te verwijderen.

Verschillende webdesigners maken al gebruik van deze systemen, waardoor hun klanten zelf aanpassingen kunnen doen (zonder programmeerkennis hiervoor te hebben). Ze zorgen ervoor dat updates en wijzigingen snel en eenvoudig kunnen worden aangebracht door sitebeheerders. Ze stellen ook verschillende mensen in een organisatie in staat om pagina’s te bewerken zonder hun toegangsniveau te wijzigen of opnieuw in te loggen. En ze kunnen helpen met SEO, want wanneer nieuwe inhoud wordt toegevoegd, kan deze sneller worden geïndexeerd door zoekmachines zoals Google en Bing!

Websitebouwer bij een hostingaccount

Websitebouwers zijn de perfecte oplossing voor mensen die hun eigen website willen maken, maar niet weten hoe of geen tijd hebben om te investeren in het leren hoe. Deze websitebouwers bieden een reeks sjablonen en lay-outs aan, waarmee gebruikers een volledig aangepaste site kunnen maken zonder enige programmeerkennis. Websites die met deze websitebouwers zijn gemaakt, worden geleverd met hostingaccounts. Op deze manier kunnen gebruikers hun online aanwezigheid opzetten zonder ooit hun websitebouwer te moeten verlaten.

Onze trouwe webhostingpartner

Bent u voor uw onderneming op zoek naar een snelle en goede webhostingpartner? Wij kunnen u alvast “NM-ICT” warm aanbevelen. Bij deze webhostingprovider kan u ook gebruikmaken van websitebouwers om uw website te ontwikkelen. Bij hun “shared hostingpakketten” ontvangt u eveneens een gratis domeinnaam, zodat u voordelig uw eigen website kunt opzetten. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *