Snelheid website verbeteren tips - Daan Deelt

De invloed van een snelle website op uw ranking in de zoekmachines

Een goede website moet snel kunnen laden, wat de gebruiker ook doet. Zo hoeft de gebruiker niet te lang te wachten. Als u wilt dat uw site hoger scoort in Google, zorg er dan voor dat deze snel laadt en gemakkelijk te navigeren is.

Enkele manieren waarop u de laadtijd van uw site kunt versnellen:


Het is belangrijk op te merken dat u zich niet alleen moet concentreren op de laadtijd van de site, maar ook op de inhoud van uw website. U moet niet te veel tijd besteden aan de optimalisatie van de laadsnelheid van uw website, maar eveneens aan de inhoud. Uiteraard gaat een blanco pagina sneller laden, dat is logisch.

Het toevoegen van een afbeelding, video, achtergrond of iets anders waardoor uw website er aantrekkelijker uitziet, zal de laadtijden extra vertragen, omdat afbeeldingen doorgaans groter zijn dan tekst en het laden langer duurt.

Enkele tips voor een snelle website:

Het web evolueert snel en daarmee ook de verwachtingen voor de snelheid van de website. Een derde van de internetgebruikers verwacht laadtijden van minder dan vier seconden te zien. Studies tonen aan dat 47% van de bezoekers een site verlaat als deze niet binnen drie seconden laadt.

– Beperk het aantal plug-ins en CSS-bestanden op uw website (meestal duurt het langer om plug-ins te laden)

– Verlaag de resolutie van afbeeldingen op uw website (grotere bestandsgroottes doen er langer over om webpagina’s te laden)

Conclusie: wat is de beste manier om een website sneller te maken?


Het internet is niet meer zo snel als vroeger. Websites zijn nu langzamer dan ooit tevoren en we hebben een oplossing nodig.

We moeten websites sneller maken. We weten dat content managementsystemen en andere snelheidsboosters niet veel kunnen doen, maar als we een CDN gebruiken, krijgen we aanzienlijk betere resultaten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *