Lichamelijke voordelen positiviteit

Positief denken helpt stress te verminderen

Positief denken is een krachtig hulpmiddel om stress te verminderen. Het kan ons helpen kalm te blijven en productiever te zijn. Het is bewezen dat positief denken het stressniveau verlaagt door het vrijgeven van hormonen zoals serotonine en dopamine, die bekend staan om hun stemmings-verhogende eigenschappen.

Het helpt ook bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen, verlaagt de bloeddruk en verbetert de geestelijke gezondheid.

Hoe positief denken helpt bij de gezondheid van de hersenen en het geheugen verbetert

Positief denken is het idee dat een persoon zijn gedachten kan veranderen om zichzelf beter te laten voelen. Dit wordt vaak gedaan door stil te staan bij goede herinneringen of te denken aan gelukkige dingen.

Het is aangetoond dat een positieve houding stress vermindert, de immuniteit verbetert en het geluk verhoogt. Positief denken helpt ook bij de gezondheid van de hersenen, omdat het het geheugen verbetert en angst vermindert.

Positieve gedachten verminderen het risico op ziekte

Mensen met een positieve kijk op het leven worden minder snel ziek ten opzichte van mensen met negatieve gedachten. Positieve gedachten kunnen dus het risico op ziekte verminderen, mentale gezondheid verbeteren en je productiever maken.

Als werkgever inzetten op mentale gezondheid is win-win

Geestelijke gezondheid is een zeer belangrijk onderwerp waar we het allemaal over zouden moeten hebben. Geestelijke gezondheid is al heel lang een thema, maar het is nu pas begonnen om de aandacht te krijgen die het verdient.

Door als werkgever in te zetten op mentaal welzijn/geestelijke gezondheid, ga je ervoor zorgen dat je werknemers minder ziek zijn en dat ze zich gelukkiger voelen. Doordat ze gelukkiger zijn, zullen ze ook beter presteren. Een goede investering dus voor uw onderneming.

Waarom is geestelijke gezondheid volgens jou zeer belangrijk? Laat het ons weten in de reacties.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *