Producenten uit Bree die een bezoekje waard zijn

In de blogberichten van Daan Deelt, leggen wij voornamelijk de nadruk op duurzaam en lokaal ondernemen. Iedere lokale handelaar/ondernemer, doet er alles aan om de lokale consumenten hoog in zijn/haar vaandel te dragen. In dit blogbericht kom je te weten welke lokale producenten ik kan aanbevelen.

Melkveebedrijf ‘T Roren Ijsje

‘T Roren Ijsje ligt in de velden van het mooie Opitter. Jos en Annick toveren al sinds 1999 de melk van hun koeien om tot overheerlijke ijsjes. Je zal hun liefde voor het vak vast en zeker proeven. Jos en Annick vertellen maar al te graag over hun boerderij en zullen hun passie altijd op jou weten over te brengen. Hun boerderij ligt op het fietsroutenetwerk en is dus vast en zeker jouw bezoekje waard.
Meer informatie kan je vinden op: http://www.roren-ijsje.be/index.html

Pannenbakkershof Bree

We fietsen van de ene boerderij naar de andere. We fietsen van Opitter naar Gerdingen, waar je de volgende boerderij gaat tegenkomen: Pannenbakkershof. Het Pannenbakkershof bestaat al sinds 1912, zit al in de 4de generatie en is eigendom geweest van brouwerij Cornelissen (voordat het een boerderij werd). Naast een boerderij, is het Pannenbakkershof ook een hoevewinkel. In hun hoevewinkel ga je, naast hun eigen geteelde aardappelen, ook andere producten terugvinden: Diverse verse groenten en fruit, Zuivelproducten uit Hamont-Achel, Appelsap en confituur van Pipo en nog zo veel meer.
Meer informatie over deze lokale boerderij, kan je vinden op: http://www.pannenbakkershof.be/

Brouwerij Cornelissen

Brouwerij Cornelissen ligt in het centrum van Opitter en bestaat al sinds de jaren 1800 (maar sinds 1859 is zijn uitvalsbasis Opitter). Ondertussen zitten ze al aan de 6de generatie, ze gaan dus al even mee. Brouwerij Cornelissen brouwt voornamelijk bieren, door gebruik te maken van zelf gekweekte gist. Je kan deze brouwerij ook bezoeken (bij een groep van 10 personen en meer). Meer informatie over deze lokale brouwerij, kan je terugvinden op: https://brouwerijcornelissen.be/

Wijndomein De Steinberg

De Stad Bree is van vele markten thuis. Naast brouwerijen, kan je op “De Steinberg” zelfs een wijnplantage terugvinden: Wijndomein De Steinberg. De druiven worden met de hand geoogst en om ecologische redenen gaat er zo weinig mogelijk gesproeid worden. Wijndomein De Steinberg kan je een breed assortiment van wijnen aanbieden: van een Chardonnay tot een Pinot. Je kan het wijndomein zeker een bezoek brengen (vanaf een groep van 12 personen) en een wijnproeverij organiseren. Meer informatie kan je vinden op hun website: https://www.wijndomeindesteinberg.be/

Steinberg Ei

Op Stukkenstraat 14 in de Stad Bree, kunnen we nog een lokale producent terugvinden: Steinberg Ei. Je leest het goed, deze lokale producent zorgt voor lokale eieren (van kippen met vrije uitloop). Dankzij de mobiele kippenstal van Gunther Lemmens, hebben de kippen een vrije uitloop en steeds een vers stukje gras. De eieren van deze trotse lokale producent, kan je kopen in de lokale supermarkten: Carrefour Bree, Delhaize Bree, Proxy Delhaize Meeuwen, of vers uit hun automaat. Wil je meer weten over deze lokale producent? Lees dan zeker het krantje van de Stad Bree (op pagina 7).

Chocolatier Vanwetswinkel

Ben jij, net als mij, ook zo verzot op chocolade? Dan ben je bij Chocolatier Vanwetswinkel aan het juiste adres. Chocolatier Vanwetswinkel ligt in de Wolstraat in Beek en maakt pralines en holgoed met de fijnste Belgische chocolade. Naast pralines en holgoed, kan je als lokale ondernemer deze heerlijke chocolade lekkernijen laten personaliseren met jouw logo. Wil je zelf aan de slag met chocolade? Dan kan je bij deze chocolatier een workshop volgen, zowel voor kinderen als volwassenen.
Meer informatie kan je terugvinden op hun website: http://vanwetswinkelchocolatier.be/index.html

Heb jij al iets gekocht bij deze lokale producenten? Laat het ons weten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *