Geld inzamelen goede doel - Daan Deelt

Ultieme stappenplan voor fondsenwerving

Waarom en wanneer kiest men ervoor om geld in te zamelen?

In deze periode is het vrij moeilijk om geld in te zamelen voor jouw lokale vereniging. De prijzen gaan voor heel wat producten de hoogte in, waardoor mensen hun zuurverdiende geld zelf nodig hebben. Daardoor zitten ook heel wat lokale verenigingen in nauwe schoenen, waardoor de nood aan externe financiële hulp des te groter is. In dit blogbericht geef ik je enkele tips over hoe je beter geld kan inzamelen voor een lokale vereniging/goede doel. 

Wat is de beste manier om geld in te zamelen voor een lokale vereniging?

Het belangrijkste is om een duidelijk doel voor ogen te hebben en vervolgens een actieplan op te stellen.

De eerste stap is het identificeren van de behoeften van de organisatie. Waar hebben ze geld voor nodig? Is het voor nieuwe apparatuur, aankoop van materialen of alleen voor algemene financiële steun? Als dit eenmaal is vastgesteld, zal het veel gemakkelijker zijn om met ideeën voor fondsenwerving te komen.

Enkele ideeën voor fondsenwerving die goed kunnen werken, zijn:

-Een bak verkoop

-Een wasstraat

-Een veiling

Wat zijn de beste manieren om je bereik te laten groeien voordat je een fondsenwervingscampagne lanceert?

De beste manier om uw bereik te laten groeien voordat u een fondsenwervingscampagne start, is door een sterke aanwezigheid op sociale media te hebben. U kunt beginnen met een actieve Facebook-pagina en Twitter-account. Je moet ook actief zijn op Instagram, LinkedIn en YouTube.

Je moet er ook zeker van zijn dat je een website hebt die actief en up-to-date is. Daarnaast kan het leuk zijn om een blog op te starten, waar je updates kunt plaatsen over het project dat je probeert te financieren met jouw fondsenwerving.

Hoe kan ik mijn lokale goede doel virtueel steunen?

Heel wat verenigingen werken met vrijwilligers, waardoor je hen ook kan steunen door tijd voor hen vrij te maken. Een andere manier om hen te steunen, is door het doneren van geld. Dankzij diverse initiatieven, ben je in staat om jouw lokale goede doel zelfs te steunen met behulp van jouw online aankopen. Een voorbeeld hiervan is Trooper. Door gebruik te maken van Trooper, kan je jouw lokale goede doel steunen door online aankopen te doen (door te surfen naar de pagina van jouw lokale vereniging/goede doel). De commissie die Trooper hier normaal voor ontvangt, gaat doorgestort worden naar jouw lokale vereniging. Daardoor heb jij hen toch nog kunnen steunen. Goed initiatief hé?

Meer informatie kan je terugvinden op de website van Trooper: https://www.trooper.be/nl

Hoe bereik ik potentiële supporters zodra mijn campagne live is?

De beste manier om potentiële supporters te bereiken zodra uw campagne live is, is door met hen in contact te komen en hen te vragen u te steunen. Dit kan door een bericht te sturen op sociale media of door te mailen.

Je kan hen daarnaast ook bereiken door de blog op jouw website, jouw eigen sociale media, radio-interviews bij lokale radiozenders (waaronder lokale radiozender FM Goud).

Daan Deelt steunde alvast volgende (lokale) verenigingen en goede doelen:

  • ‘T Kietelt vzw (vzw die ervoor zorgt dat ieder kind een cadeau krijgt op zijn/haar verjaardag)
  • VZW De Kleine Prins (een vzw die zich financieel inzet voor ouders van kinderen met kanker)
  • Brooddoosnodig (organisatie met als doel dat ieder kind een gevulde boterhammendoos mee naar school kan nemen)
  • FWRO (Fonds voor Wetenschappelijk Reumatisch Onderzoek)
  • Reumanet vzw (Steunpunt voor patiënten en patiëntverenigingen die reumatische aandoeningen onder de aandacht brengen)

Wil jij jouw lokale vereniging/goede doel onder de aandacht brengen? Ben je nog op zoek naar extra steun voor jouw lokale vereniging/goede doel? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag bij het zoeken naar mogelijkheden en oplossingen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *