Te voet winkelen en de voordelen

Waarom te voet winkelen beter is voor uw gezondheid en milieu

De voordelen van te voet winkelen zijn niet alleen het gemak dat het biedt, maar ook de gezondheids- en milieuvoordelen. Retail verandert met de tijd, net als gewoonten. Studies hebben aangetoond dat mensen meer online dan offline winkelen, wat problematisch is omdat ze niet de beweging krijgen die ze nodig hebben. Te voet winkelen helpt bij het balanceren van de natuurlijke ritmes van het lichaam en is een geweldige manier om gedurende de dag aan lichaamsbeweging te doen (ideaal indien je aan het thuiswerken bent, daarna even te voet naar de winkel).

Te voet winkelen vermindert ook de vervuiling. Als u online winkelt, zullen uw bestelde producten door vrachtwagens/camions/vliegtuigen van het ene magazijn naar het andere worden gebracht vooraleer het bij u aan de deur aankomt. Wanneer u winkelt in een lokale winkel, hoeft u zich geen zorgen te maken over dat soort vervuiling, want het is slechts één reis van punt A naar punt B zonder koolstofemissies en andere vervuilende stoffen die worden veroorzaakt door producten over lange afstanden te verzenden.

Gezondheidsvoordelen van te voet winkelen

Te voet winkelen heeft veel gezondheidsvoordelen; het kan een manier zijn om een gezondere levensstijl te leiden. Wandelen door de stad bevordert een betere mentale en fysieke gezondheid, wat des te belangrijker is in deze moeilijke tijden (door de coronapandemie, winterperiode). Doordat je aan het wandelen bent, ben je mentaal dingen aan het verwerken en verhoogt dit eveneens je creativiteit.

Hoe het veranderen van uw winkelgewoonten de wereld om u heen kan beïnvloeden

Hoe meer je koopt, hoe meer de wereld verandert. Als het gaat om de impact op het milieu, hebben uw winkelgewoonten een enorm effect. En het is niet alleen vanwege wat u koopt, maar ook om hoeveel u koopt en waar u winkelt.

Denk er zo over na: als iedereen in de wereld net zoveel hulpbronnen zou gebruiken als mensen in Noord-Amerika, zouden we 5 aardes nodig hebben om in onze behoeften te voorzien. Dat is niet goed! Dus, wat kunnen we doen?

Elke dag nemen consumenten beslissingen die het milieu ondersteunen of schaden. Welke producten we kopen en hoeveel ervan, waar we winkelen en hoe vaak, of we herbruikbare tassen meenemen of plastic rietjes gebruiken – dit zijn allemaal keuzes die ons helpen duurzamer te leven of niet.

De consument dient bewust keuzes te maken, minder impulsief te zijn en op die manier een positievere impact te hebben op het milieu.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *