Hosting - Daan Deelt

De ultieme gids bij het kiezen van een goede webhostingprovider

Waarom u webhosting nodig heeft?


Een webhostingaccount is één van de belangrijkste onderdelen van een website. Het biedt u de serverruimte die nodig is om de inhoud van uw websites op te slaan en beschikbaar te maken voor internetgebruikers.

Webhosting is een integraal onderdeel van elk soort website, van kleine blogs tot bedrijfssites en alles daartussenin. Maar welk soort webhosting moet je kiezen? Er zijn tal van opties, deze zijn onder te verdelen in drie hoofdtypen: shared hosting, managed hosting en dedicated servers.

De eerste twee opties zijn goedkoper dan de derde, omdat ze servers gebruiken die andere websites onderling met elkaar delen. Managed hosting biedt meer ondersteuning en onderhoud dan bij shared hosting. Dit terwijl dedicated servers de beste prestaties bieden voor een hogere prijs, omdat u een volledige server ter beschikking hebt.

Hoe kiest u de beste website-hostingoptie en hostingprovider voor uw behoeften?


1. Kenmerken en functies van webhostingproviders


2. Hoeveel bruikbare schijfruimte en bandbreedte heb ik nodig voor mijn website?


Als je een eigen website wilt opstarten, moet je nadenken over de schaalbaarheid en bandbreedte. U wilt niet meer geld betalen dan nodig is voor iets dat geen gebruik maakt van de  nieuwste technieken.

3. Heeft mijn website of webwinkel extra ondersteuning of een SSL-certificaat nodig?


Of u nu een fysiek of digitaal product verkoopt, internet is een integraal onderdeel van uw bedrijf en uw klanten verwachten een veilige winkelervaring.

Een SSL-certificaat is slechts één van de vele dingen die u nodig heeft om ervoor te zorgen dat uw site veilig is. Er zijn andere dingen, zoals ervoor zorgen dat je een goed wachtwoord voor de administrator hebt, sterke wachtwoorden voor klantaccounts gebruiken en een back-upplan hebben voor het geval je server uitvalt of er iets anders gebeurt waardoor deze niet live kan zijn.

4. Welke andere diensten biedt de hostingprovider?

Ondersteuning via mail/chat en telefoon? Gratis ondersteuning bij de wissel van hostingprovider? Gratis domeinnaam bij het hostingpakket? , zoals e-mail, ondersteuning via chat of telefoon? 


5. Evalueer prijsopties op basis van al deze criteria – Wat zijn de totale kosten voor mijn hosting-abonnement?

Sluit je aan bij de door jou gekozen webhost. Wij kunnen je NM-ICT aanbevelen. Zij hosten onze website, bieden zeer goede webhosting aan aan betaalbare prijzen. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *