Het belang van goede zorg kan niet genoeg worden benadrukt. Onze samenleving is er zo afhankelijk van dat de afwezigheid ervan een enorme impact zou hebben op het welzijn van iedereen in de wereld.
Het is mogelijk om een goede kwaliteit van leven te hebben zonder gezondheidszorg, maar daarmee heeft men de mogelijkheid om langer te leven en een gezonder leven te leiden. Het is belangrijk dat mensen zich bewust zijn van het belang van zorg in hun leven. Dankzij de verschillende zorginstellingen en zorgverleners, zijn wij in staat om langer en gezonder te leven.
Remgeld is het Nederlandse woord voor eigen bijdrage. Het verwijst naar de eigen bijdrage die patiënten moeten betalen bij de dokter of in het ziekenhuis. Een eigen bijdrage is een vast bedrag dat u betaalt als u naar uw huisarts of naar het ziekenhuis gaat. Het remgeld is het bedrag dat u dient te betalen, na eventuele tussenkomst van uw verplichte Ziekteverzekering (Ziekenfonds/mutualiteit).
Een hospitalisatieverzekering maakt een belangrijk onderdeel van uw leven uit, is een extra verzekering voor het dekken van uw medische kosten. Nadat het ziekenfonds/mutualiteit een tussenkomst heeft geboden voor uw ziekenhuisfactuur, dient u het overige bedrag zelf aan het ziekenhuis te betalen. Dit overige bedrag, noemde ik hierboven het “remgeld”. Uw hospitalisatieverzekering, gaat het remgeld op zich nemen en hierin een tussenkomst verlenen (volgens hun Algemene Voorwaarden).
De algemene voorwaarden vormen de “spelregels” van de hospitalisatieverzekering: wanneer gaat deze een tussenkomst bieden, wanneer niet. Is er een wachttijd? Wat bedraagt mijn vrijstelling/franchise? Wat zijn de uitsluitingen? Op deze vragen gaat u het antwoord steeds kunnen vinden in de Algemene Voorwaarden.
Gezondheidszorg zorgt ervoor dat je langer en gezonder kan leven. Daarnaast zorgt het zorgsysteem (in België de mutualiteiten/ziekenfondsen) ervoor dat goede verzorging betaalbaar blijft voor iedereen. Na tussenkomst van de mutualiteit, dient de patiënt enkel het remgeld te betalen (of betaalt het volledige bedrag en kan een stukje via het ziekenfonds recupereren, zodanig dat enkel het remgeld overblijft). Is de patiënt opgenomen in het ziekenhuis, krijgt deze steeds de remgeldfactuur. De remgeldfactuur kan de betreffende persoon binnenbrengen bij zijn/haar hospitalisatieverzekering, dewelke een tussenkomst zal verlenen volgens hun Algemene Voorwaarden.
Ben je op zoek naar meer informatie? Dan kan je naar de website van uw ziekenfonds/mutualiteit of verzekeraar surfen. Heeft u uw verzekering afgesloten via een makelaar? Dan dient u de makelaar te contacteren. Algemene informatie over de regelgeving met betrekking tot Verzekeringen in België, kan u raadplegen op https://www.fsma.be/ .
Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Reactie *
Naam *
E-mail *
Website
Bewaar mijn naam, e-mailadres en website in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.
Reactie plaatsen